Producent: MAGA
Średnica talerza : 300 mm
Moc: 1,5 kW
Dług x szer x wys.: 600 x 450 x 700 mm
Zasilanie: 400 V, 50 Hz I 208 V, 60 Hz
Waga: 120 kg
Dodatkowa opcja -stojak pod prasę
Urządzenie służy do rozgniatania kawałków mięsa na plastry o jednakowej grubości w zależności od zapotrzebowania. Prasa do mięs w rewelacyjny sposób przyspiesza i ułatwia monotonny i uciążliwy proces rozbijania mięsa na plastry.
W doskonały sposób sprawdza się podczas przygotowania mięs do sprzedaży w marketach i dużych stoiskach mięsnych, pozwalając na wzbogacenie asortymentu oferowanych wyrobów mięsnych w postaci:
- mięsa wołowego rozbitego na zrazy zawijane, bitki wołowe, befsztyk,
- mięsa wieprzowego rozbitego na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe
zawijane, steki, sznycle,
- mięsa drobiowego rozbitego na Kotlet de Volaille i inne
- przyprawionych porcji grillowych sporządzonych z różnych mięs rozduszonych na optymalne grubości.
- średnica talerza 300 mm
Wszystkie te wyroby można pakować na tackach foliowanych w zestawach rodzinnych po 3,4 i więcej porcji.
Niezastąpione jest w zakładach gastronomicznych podczas produkcji znakomitej większości dań z mięs wołowych, wieprzowych i drobiowych.
Wydajność naszej kotleciarki pozwala na przygotowanie bardzo dużej ilości porcji
– w zależności od sprawności obsługi
– ok. 500 kawałków mięsa w ciągu godziny!
Nasza kotleciarka pozwala na zachowanie wagi i świeżości zgniatanego mięsa, a kruchość i soczystość uzyskanych porcji mięs jest niepodważalna!
Możliwość płynnej regulacji grubości zgniatanego mięsa w zakresie 0,5 do 30 mm gwarantuje nieograniczone możliwości stosowania do produkcji różnych potraw.
Kotlety, zrazy, sznycle, rolady, steki nie są już żadnym problemem!
Zapytaj o Ofertę