Tytuł | Rozmiar | Operacje |
---|---|---|
Arbeitsweise | 86,7 kB | Pobierz plik |
Gebrauch 1 | 87,1 kB | Pobierz plik |
Zubehör | 63,1 kB | Pobierz plik |
Zusammenbau | 98,6 kB | Pobierz plik |
video | 1932,3 kB | Pobierz plik |
Producent : Schnitzelmaster
Urządzenia do nacinania i powiekszania kotletów (sznycel wiedeński) typ PROFI, MAXI
Szerokośći walcy PROFI: 243 mm / MAXI: 323 mm
Kuchnie, restauracje i hotele mają wciąż ten sam problem - skruszanie mięsa. Tradycyjna obróbka mięsa za pomocą tłuczka to zadanie żmudne, męczące, wyczerpujące, głośne i niezbyt czyste. Aby rozwiązać ten problem niemiecka firma Schnitzelmaster zaprojektowała Skruszasz Schnitzelmaster. Dwa walce zgniatające napędzane są ręczną korbą. Kształt walców i ich plastikowe pokrycie gwarantuje najlepszy przerób mięsa. Dzięki urządzeniu sok zostaje w mięsie i porównując do tradycyjnej metody, jakość skruszonego mięsa jest o wiele lepsza. Zalety urządzenia: - Przerabia każdy rodzaj mięsa bez kości - Zwiększa efektywna powierzchnię skruszonego mięsa - Nie niszczy struktury włókna i komórek mięsa - Jest łatwy w obsłudze nie wymagającej szkolenia - Przerabia płaty mięsa do 12 mm grubości (z dodatkowym walcem do kotletów i polędwicy wołowej do 30mm) - Zawsze czyste i ciche miejsce pracy - O połowę krótszy czas obróbki - Bardziej soczyste mięso w stosunku do tradycyjnej metody (brak utraty wagi) - Skruszone mięso nie traci na jakości - Łatwy demontaż i możliwość mycia w zmywarkach Wersja "PROFI" o szerokości roboczej 24cm jest odpowiednia dla mięs o wadze do 200g/220g - szersza "MAXI" o 32cm jest odpowiednia dla mięs o wadze od 220g/250g.
Dane techniczne do typu PROFI: - Szerokość walcy 243 mm - Średnica walca 98 mm - Szerokość urządzenia z korbą 460 mm - Wysokość 290 mm - Waga 15,7 kg |
Zapytaj o Ofertę