Urządzenie do nacinania i powiększania kotletów

Urządzenie do nacinania i powiększania kotletów

TytułRozmiarOperacje
Arbeitsweise86,7 kBPobierz plik
Gebrauch 187,1 kBPobierz plik
Zubehör63,1 kBPobierz plik
Zusammenbau98,6 kBPobierz plik
video1932,3 kBPobierz plik

Opis

Producent : Schnitzelmaster
Urządzenia do nacinania i powiekszania kotletów (sznycel wiedeński) typ PROFI, MAXI
Szerokośći walcy PROFI: 243 mm / MAXI: 323 mm

Kuchnie, restauracje i hotele mają wciąż ten sam problem - skruszanie mięsa. Tradycyjna obróbka mięsa za pomocą tłuczka to zadanie żmudne, męczące, wyczerpujące, głośne i niezbyt czyste. Aby rozwiązać ten problem niemiecka firma Schnitzelmaster zaprojektowała Skruszasz Schnitzelmaster. Dwa walce zgniatające napędzane są ręczną korbą. Kształt walców i ich plastikowe pokrycie gwarantuje najlepszy przerób mięsa. Dzięki urządzeniu sok zostaje w mięsie i porównując do tradycyjnej metody, jakość skruszonego mięsa jest o wiele lepsza.

Zalety urządzenia:

- Przerabia każdy rodzaj mięsa bez kości
- Zwiększa efektywna powierzchnię skruszonego mięsa
- Nie niszczy struktury włókna i komórek mięsa
- Jest łatwy w obsłudze nie wymagającej szkolenia
- Przerabia płaty mięsa do 12 mm grubości (z dodatkowym walcem do kotletów i polędwicy wołowej do 30mm)
- Zawsze czyste i ciche miejsce pracy
- O połowę krótszy czas obróbki
- Bardziej soczyste mięso w stosunku do tradycyjnej metody (brak utraty wagi)
- Skruszone mięso nie traci na jakości
- Łatwy demontaż i możliwość mycia w zmywarkach
 
Wersja "PROFI" o szerokości roboczej 24cm jest odpowiednia dla mięs o wadze do 200g/220g - szersza "MAXI" o 32cm jest odpowiednia dla mięs o wadze od 220g/250g.

Dane techniczne do typu PROFI:

- Szerokość walcy 243 mm
- Średnica walca 98 mm
- Szerokość urządzenia z korbą 460 mm
- Wysokość 290 mm
- Waga 15,7 kg

Zapytaj o Ofertę